Bullet_ORBAN
Reference        
 

 

     
           
  LEONI - aplikacije
       
           
 
KONČAR EMV i DMV za HŽPP
HŽ Putnički prijevoz je s tvrtkom KONČAR Električna vozila d.d. u siječnju 2014. potpisao je do sada najveći ugovor o gradnji elektromotornih vlakova - 44 nova niskopodna vlaka. Dana 9. travnja 2015. u redoviti promet pušten je prvi od 16 elektromotornih vlakova za regionalni prijevoz (EMV). ORBAN TEHNIKA d.o.o. je kao dugogodišnji Končarev poslovni partner isporučila vrhunske komponente svojih renomiranih princila, firmi EAO, PMA, PARTEX, GIMOTA i LEONI, koje su ugrađuju u navedene vlakove. Svi sklopovi, uređaji i nove tehnologije koji će biti primijenjeni sukladni su zakonskim propisima RH, HRN-a, EN-a, IEC-a i UIC-a te EU-ovim direktivama o javnom putničkom prijevozu.

       
           
 
Katamaran za CITY CRUISES u Londonu - TEHNOMONT
U Pulskom brodogradilištu TEHNOMONT sredinom svibnja 2012. je svečano porinut katamaran koji su u suradnji sa Brodarskim institutom izradili za CITY CRUISES iz Londona. Katamaran je stigao na Temzu prije početka Olimpijskih igara u Londonu, no njegovo krštenje i službeno puštanje u promet dogodilo se tek početkom rujna 2012. Iako je ovaj zahtjevni projekt bio dogovoren sa kratkim ugovornim rokom, ispoštivani su svi rokovi, a brod je projektiran i izgrađen sukladno sa propisima Bureau Veritas. Katamaran vrijedan 3,5 milijuna funti dugačak je 37 metara i može prevoziti 599 putnika, a voziti će izletnike po Temzi.
U ovaj projekt ugrađivani su LEONI kablovi ozračeni beta zrakama, koje garantiraju visoku sigurnost i dugovječnost upotrebe, a odabrani su zbog izrazito malog promjera i male težine te zbog posjedovanja svih potrebnih brodskih certifikata. Navigacijski pult opremljen je tipkalima EAO iz serije 04 zbog njihove izuzetno robusne izvedbe i mogućnosti upuštene ugradnje.

Katamaran_01 Katamaran_02 Katamaran_03
       
           
 
Dizel-elektromotorni vlak TŽV Gredelj
Prototip regionalnog dizel električnog motornog vlaka izrađen je u TŽV Gredelj. U njegovoj izradi sudjelovali su i mnogi proizvodi naših principala. PMA fleksibilne zaštitne cijevi korištene su za zaštitu električnih instalacija vlaka. EAO tipkala korištena su prilikom konstruiranja upravljačkog pulta, a svoju primjenu imaju i na ulaznim vratima vlaka, te u WC-u vlaka. Leoni kablovi korišteni su za ožićenje vlaka, a PARTEX je zadužen za kvalitetno i dugotrajno označavanje kablova.

1 2 3 4 5
       
           
 
Lokomotiva JT38 CW-DC
Modernizacijom lokomotive GM EMD 616, TŽV-GREDELJ je napravio novu dizel električnu lokomotivu za Kosovske željeznice. U izradi su korištene PMA zaštitne cijevi (PCS i VAML), EAO tipkala serije 04, LEONI STUDER GKW kablovi te PARTEX oznake za kablove.

Lokomotiva_JT38CW_1 Lokomotiva_JT38CW_4 Lokomotiva_JT38CW_5 Lokomotiva_JT38CW_6
       
           
           
 
       
  <<< povratak na početnu stranicu ORBAN TEHNIKA novosti >>>  
           
           
Banner_Newsletter banner_newsletter