Bullet_ORBAN
Reference        
 

 

     
  U 29-godišnjem poslovanju ORBAN TEHNIKA isporučivala je robu za neke od najvećih projekata u Hrvatskoj, a ponosimo se činjenicom da za većinu naših projekata stojimo uz naše partnere od same razvojne ideje do realizacije projekta.        
  ostali projekti >>>        
           
  Izdvojena referenca        
           
  KONČAR ELEKTRIČNA VOZILA EMV i DMV ZA HŽPP        
 
HŽ Putnički prijevoz je s tvrtkom KONČAR Električna vozila d.d. u siječnju 2014. potpisao je do sada najveći ugovor o gradnji elektromotornih vlakova - 44 nova niskopodna vlaka. Dana 9. travnja 2015. u redoviti promet pušten je prvi od 16 elektromotornih vlakova za regionalni prijevoz (EMV). Prva redovita vožnja bila je na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Koprivnica. Vlak će redovito prometovati od Zagreba do Koprivnice i Sunje.
Ukupno je naručeno 16 regionalnih EMV, 16 prigradskih EMV i 12 diezel-električnih vlakova (DMV). Sedamnaest od tih vlakova, 16 EMV i 1 DMV, biti će isporučeno u toku 2015. godine, a ostatak do kraja 2017.
ORBAN TEHNIKA d.o.o. je kao dugogodišnji Končarev poslovni partner isporučila vrhunske komponente svojih renomiranih principala, firmi EAO, PMA, PARTEX, GIMOTA i LEONI, koje su ugrađuju u navedene vlakove. Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje koja je započela na izgradnji 16 tramvaja serije 2100, a nastavljena na velikom projektu izgradnje 142 niskopodna tramvaja serije 2200 i 2300 za Zagrebački električni tramvaj.
Od 2010. Kada je isporučen prvi prototip niskopodnog tegionalnog vlaka pa do danas, sve ugrađene komponente opravdale su svoj izbor u gradnji navedenih vlakova.
Novi vlakovi odlikuju se visokim stupnjem pouzdanosti zbog primjene novih tehnologija, sklopova i uređaja u uvjetima intenzivnoga korištenja u svim vremenskim uvjetima. Svi sklopovi, uređaji i nove tehnologije koji će biti primijenjeni sukladni su zakonskim propisima RH, HRN-a, EN-a, IEC-a i UIC-a te EU-ovim direktivama o javnom putničkom prijevozu.
     
           
           
           
      pogledajte i ostale projekte >>>    


 
Banner_newsletter banner_newsletter